Witam, ja zaobserwowałem że najlepiej mi się wkręca w deszczu, nie chodzi mi tu nawet o przyczepność opon tylko o samą pracę silnika, nawet przy mrozie o wczesnym poranku gdzie powietrze jest dotlenione to jest jakiś mułowaty, a w deszczu całkiem inny silnik, nie wiem jak to ugryźć, no a silnik ASV więc ogólnie szału nie robi.
Wyjścia na wzmacniacz....
Zwiń
X
-
Wyjścia na wzmacniacz....
Witam kolegów. Chciałbym wkrótce zmienić nieco sprzęt w octavce i mam kilka pytań. Chcę kupić radio i nie wiem ile powinno mieć one wyjść na wzmacniacz żeby można było podłączyć głośniki przednie i subwoofer? Drzwi przednie będą wygłuszone.
Na radio chcę wydać max 500 zł, co moglibyście polecić ?? Dzięki wszystkim za odpowiedź.Fiat Palio Weekend 1.2 b/g > Renault Clio 1.6 b/g > Skoda Octavia 1.9tdi
-
-
Jesli glosniki przednie (same woofery albo zestaw odseparowany tweetery+woofery polaczone przez zwrotnice) i subwoofer to wystarcza 2 pary wyjsc RCA.
Zamieszczone przez psioterekNa radio chcę wydać max 500 zł, co moglibyście polecić ??VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Radio tylko i wyłącznie nowe. Jeśli chodzi o głośniki to chciałbym wybrać pomiędzy:
1) HELIX dark blue 62.1 lub
2) Hertz DSK 165 lub
3) Tec XP6,
głośniki chce zamontować na dystansach mdf z firmy POWE.
Co myślicie o tym zestawie: http://www.allegro.pl/item774729708_...p_iridium.html ??Fiat Palio Weekend 1.2 b/g > Renault Clio 1.6 b/g > Skoda Octavia 1.9tdi
Komentarz
-
-
tec lub helix lepszych chyba za ta kase nie znajdziesz ... a czym to bedzie pedzone ?
P.S. zestawu Tec osobiscie nie sluchalem ale mam woofery tej firmy i calkiem przyjemnie sie spisuja tzn. calkiem niezly kick i srednica ciete na 78hz teraz w tym, ze teraz sa w 3way ale troszke srednica wspomagaja sredniaki
jezeli chodzi o helixa to jest to zestaw powiedzialbym dosc spokojny, kicka jest troszke mniej ale do spokojniejszej muzyki sie sprawdza
o helixy mozesz podpytac uzytkownika ZPluta
Pozdr.
BartekRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
psioterek jak już taką kaskę inwestujesz to może lepiej kupić wzmacniacz 4-kanałowy
2 kanały na obsługę zestawu odseparowanego i 2 kanały w mostku na suba to dosyć częste rozwiązanie budżetowe ...
ale jeżeli głośniki mają grać pod samym radiem można fajny efek osiągnąć podpinając tweetery na przedni kanał a wofery na tylni (zwrotnicam musi być dostosowana do tego rozwiązania)
pamiętaj im głośnik ma większą skuteczność tym lepiej powinien zagrać pod samym radiem
i jeszcze jedno jeżeli wzmacniacz ma być uniwersalny czyli dobry jakościowo (obsłóga przednich głośników) i Mocny z dobrym współczynnikiem tłumienia (obsługa suba) to warto popatrzeć na takie marki
AUDISON, STEG, Helix, soundstream, Ground ZERO a raczej omijać Blaupunkt, Sony Xplojd, Magnat, Buszmen, Car power (chociaż ten z subami sobie wmiare radzi ) ogólnie temat rzeka
najlepiej daj budrzet na wszystko coś się wymyśli (każdy jakiś zestaw zaproponuje)OCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
Komentarz